Ukrayna'nın vurduğu Rus çıkarma gemisinin son hâli paylaşıldı

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri, bu gece işgal altındaki Kırım'ın Kefe (Feodosiya) kentindeki limanda vurulan Rus çıkarma gemisinden kalanları kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 21:05
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki limanda demirli şekilde duran ve bu gece saldırıya uğrayan Ropucha sınıfı Novoçerkassk savaş gemisin son hâlinin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri sosyal medya sayfası aracılığıyla Novoçerkassk savaş gemisinden geriye kalanların fotoğrafını paylaşarak, “Büyük çıkarma gemisi Novoçerkassk’taki sözde önemsiz hasar… Daha doğrusu önemsiz kalıntılar.” değerlendirmesinde bulundu.

RUS BÜYÜK ÇIKARMA GEMİSİ VURULDU

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki limanda demirli şekilde duran Ropucha sınıfı Novoçerkassk savaş gemisinde şiddetli patlamalar meydana geldi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, Ukrayna'nın Rusya'ya ait bir çıkarma gemisini vurduğunu duyurdu. Olesçuk yaptığı açıklamada, "Rusya'nın filosu azalıyor... Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarına ve bu görevde yer alan herkese teşekkür ediyorum!" ifadelerini kullandı.

#Ukrayna, #Kırım'da bir Rus çıkarma gemisini vurdu!https://t.co/OsfYrnT5LQ pic.twitter.com/dVwhkbY9mw

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) December 26, 2023

İŞGALCİLER LİMANIN VURULDUĞUNU DOĞRULADI

Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov da Kefe'ye bir saldırının düzenlediği aktararak, liman etrafındaki bölgenin kordon altına alındığını bildirdi. Daha sonra Aksyonov saldırıda sadece bir kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.