Ukrayna Milli Takımı Antrenörü Lenur Temirov: Kırım Tatar bayrağını her zaman yanımızda taşıyoruz

Ukrayna Greko-Romen Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı ve U-20 Milli Takımı Antrenörü Lenur Temirov, Hırvatistan'da gerçekleşen “Adriyatik Kupası” turnuvasında galip olan Ukrayna Milli Takımı hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 09:39
https://www.qha.com.tr/

Hırvatistan’ın Porec kentinde 27-28 Mayıs 2023 tarihlerinde uluslararası “Adriyatik Kupası” turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvanın galibi, Ukrayna’nın Greko-Romen güreş takımı oldu. Ukrayna Greko-Romen Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı ve U-20 Milli Takımı Antrenörü Kırım Tatarı Lenur Temirov, Kırım Haber Ajansına demeç verdi.

Lenur Temirov, Ukrayna milli takımında her ağırlık kategorisinde 10 sporcunun mücadele ettiğini kaydetti. Milli takımda bulunan güreşçilerin çoğunun 67-72 kg sıklette performans sergilediğini ifade etti. Müsabakaya katılan sporcular arasında Kırım Tatar sporcular Mustafa Aciyev ve İrfan Mirzoyev’in de bulunduğunu söyledi.

UKRAYNA TAKIMINDAN MADALYA YAĞMURU

U-20 Milli Takımı Teknik Direktörü Lenur Temirov, müsabakada kazanılan madalyalara ilişkin, "Asıl sonuç madalya sayısında, takımımız birinci oldu. Mikita Dementev bir altın kazandı. Toplamda; 1 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya. İrfan da bir madalya kazandı” ifadelerine yer verdi.

"KIRIM TATAR BAYRAĞINI YANIMIZDA TAŞIYORUZ"

Temirov, Kırım Tatar bayrağını her zaman yanlarında taşıdığını ifade ederken “Kırım Tatar bayrağını her zaman yanımızda taşıyoruz. Bu bizim ulusal onurumuzdur. Ukrayna bayrağı ve tabii ki ulusal Kırım Tatar bayrağımız için yarışıyoruz. Dünya bizi Kırım Tatarları olarak görünce mutlu oluyoruz” dedi.

“Adriyatik Kupası” turnuvasının önümüzdeki müsabakalar için bir hazırlık olduğunu kaydeden Temirov, takımın İspanya’da 25-28 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için aktif olarak hazırlandığının altını çizdi.