Ukrayna, Kırım'daki Rus lojistiğini yok etmeye devam edecek

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna'nın Rusya işgali altındaki Kırım'daki Rus lojistiğini yok etmeye devam edeceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 15:26
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov, Birleşik Krallık merkezli "Financial Times" gazetesine verdiği röportajında önemli açıklamalarda bulundu.

GUR Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna'nın özellikle Kırım'daki Rus kuvvetleri üzerinde hava harekatı, insansız deniz ile hava araçlarıyla saldırılar ve gizli operasyonlar yoluyla baskı kurmaya devam etmesinin önemli olduğunu kaydetti.

"GEÇEN YIL DEFALARCA KIRIM'A GİRDİK"

Rus lojistiğini bozmak için Yarımada'ya daha fazla Ukrayna özel kuvveti gönderileceğini vurgulayan Kırılo Budanov, "Birimlerimiz (geçen yıl) defalarca Kırım'a girdi" şeklinde konuştu.

Rusların Avdiyivka'yı kuşatmaya ve Maryinka harabelerini ele geçirmeye çalışarak Donetsk bölgesini ele geçirmeye çalışmasına rağmen, doğu cephesindeki çabalarının önemli sonuçlar vermediğini söyleyen Budanov, "Son acınası girişimleri... İki aydır devam ediyor. Hiçbir işe yaramadı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 2014 yılından bu yana Rus işgal altında olan Kırım'daki askerî tesislere ve Rus Karadeniz Filosu gemilerine yönelik olarak 2023 yılında en az 184 saldırı gerçekleştirdi.

UKRAYNA, KIRIM'DAKİ RUS HAVA ÜSSÜNÜ VURDU!

Ukrayna, 5 Ocak'ı 6 Ocak'a bağlayan gece düzenlediği operasyon sonucu Rus işgali altındaki Kırım’daki Rus ordusunun hava üssü olarak kullandığı Sak Havalimanındaki komuta ve kontrol merkezini imha etmişti. 

Sak Havalimanında konuşlandırılan 43. Avcı Havacılık Alayı, güney cephesinde Rus ordusunu destekleyen havacılık grubunun temelini oluşturuyor. Bu havalimanında Rusya'ya ait Su-24 bombardıman uçakları ve Su-30 savaş uçakları konuşlandırılıyor.