Ukrayna, Kerç Köprüsü'nü vurmaya devam edecek

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, taktiksel nedenler ve işgalci Rusların lojistik rotasını bozmak için Kerç Köprüsü'nü vurmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 12:18
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, 24 Temmuz 2023'te CNN’e verdiği demeçte; Ukrayna ordusunun, Rusların lojistiğini aksatmak için gerekli durumda Rus işgali altındaki Kırım'daki askeri hedeflere ve onu Rusya anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini söyledi. 

UKRAYNA ORDUSU,  KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜ VURMAYA DEVAM EDECEK

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, "Tüm bu hedefler resmi çünkü (onları vurmak) Rusların bizimle savaşma kabiliyetini azaltacak ve Ukraynalıların hayatını kurtarmaya yardım edecek... Düşmanın daha fazla cephanesi, yakıtı ve yiyeceği var. Erişimi kesmek için lojistik rotalarını bozmak gereken bir taktiktir. Dolayısıyla onlara karşı bu taktiği kullanacağız" ifadelerini kullandı.

REZNİKOV: RUSYA, TERÖR DEVLETİ

Savunma Bakanı Reznikov, röportajda Rusya'nın Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın ardından Odesa ve Ukrayna şehirlerinde sivillere yönelik hava saldırılarına hız verdiğini kaydetti. Reznikov, Rusya'yı "terör devleti" olarak faaliyet göstermekle suçladı.

Ukrayna'da artan Rus saldırılarını değerlendiren Reznikov, "(Rusya) Bu saldırıların güya bazı patlamalara tepki olduğunu açıklamaya çalıştı ama onlar sivillerle çatışıyor" açıklamasını yaptı. Savunma Bakanı, “Bu yüzden onlara yağmacılar, tecavüzcüler ve katiller diyorum" dedi.

KIRIM KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen köprüde, 17 Temmuz 2023 tarihinde patlama meydana gelmişti. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çökmüştü. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov yaptığı açıklamada, Kırım Köprüsü’nde “olağanüstü bir durumun” yaşandığını duyurmuştu. Aksyonov, bu nedenle köprünün trafiğe kapatıldığını bildirmişti.

#Kırım Köprüsü'nde patlama!https://t.co/i8SzJiDV0s pic.twitter.com/vq0nGyqx3o

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 17, 2023