Ukrayna, işgalci Rus ordusunun Kırım’a yönelik ikmal hattını hedef aldı

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile birlikte, işgalci Rus ordusunun işgal altındaki Kırım’a yönelik lojistiğini yok etmek için 2 günlük bir operasyon düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 10:21
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile birlikte işgal altında bulunan Kırım'da Rus birliklerinin hayati faaliyetlerini sağlayan lojistiği yok etmek için kapsamlı operasyon gerçekleştirdi.

Ukrayinska Pravda haber ajansına 31 Mayıs 2024 tarihinde konuşan SBU yetkilisi, Ukrayna ordusunun SBU ile birlikte birkaç gün süren bir operasyon düzenleyerek Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki trafo merkezleri ve elektrik şebekelerinin yanı sıra hafif petrol ürünleri stoklarını hedef aldığını aktardı.

İlk olarak, 29 Mayıs’ı 30 Mayıs’a bağlayan gece Ukrayna Savunma Kuvvetleri Krasnodar bölgesindeki Kavkaz Limanı’na giden ve Rus işgal kuvvetlerinin askeri lojistiği için kullanılan iki feribota füze saldırısı düzenledi. Ardından SBU insansız hava araçları, limanlar da dahil olmak üzere Kırım Yarımadası’na ve Kerç Boğazı'na doğrudan elektrik sağlayan elektrik trafo merkezlerini vurdu.

30 Mayıs’ı 31 Mayıs’a bağlayan gece ise SBU, Deniz Kuvvetleri ile birlikte Kavkaz Limanı’ndaki aktarma petrol deposuna saldırdı. Bu depo üzerinden hafif petrol ürünleri işgal altındaki Kırım'a gönderiliyordu. Saldırıdan sonra depoda uydulardan bile görülebilen büyük çaplı bir yangının çıktığı aktarıldı.