Ukrayna Güvenlik Servisi, Kerç Köprüsü’ne 8 Ekim'de düzenlenen saldırıyı üstlendi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk, 8 Ekim 2022'de Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamanın, SBU tarafından icra edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 14:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk, 8 Ekim 2022’de Kerç Köprüsü'nde düzenlenen saldırıyı üstlendi. Vasıl Malyuk, "Birçok farklı ve özel operasyon oldu. Zaferden sonra bazıları hakkında alenen ve yüksek sesle konuşabileceğiz, diğerleri hakkında hiç konuşmayacağız. Geçen yıl 8 Ekim'de Kerç Köprüsü’nün yıkılması bizim eylemlerimizden birisiydi" açıklamasını yaptı.

Başkan Malyuk, Ukrayna'nın ulusal posta hizmeti sağlayıcısı Ukrpoşta’nın Başkanı Igor Smelyanskıy’ın konuşma esnasında giydiği tişörtteki fotoğrafı basın mensuplarına gösterdi. Malyuk, Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya ilişkin, “Meslektaşım bugün uygun bir tişört giydi, bu bizim uygulamalarımızdan biri, yani geçen yıl 8 Ekim'de Kırım köprüsünün yıkılması…" dedi.

8 EKİM 2022'DE KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA GERÇEKLEŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaşın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim 2022'de sabah saatlerinde yangın çıktı. Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerlerini taşıyan tren yanmaya başladı.