Ukrayna'dan Kırım Tatar askere madalya!

Ukrayna ordusunda görev yapan “Han” kod adlı Kırım Tatar asker, “Altın Üç Dişli Mızrak” madalyasına layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 17:53
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusunda görev yapan ve kod adı “Han” olan Kırım Tatar askere, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından “Altın Üç Dişli Mızrak” madalyası verildi.

Kırım Cephesi girişimi, Ukrayna Savunma Bakanlığının kod adı “Han” olan Kırım Tatar askeri “Altın Üç Dişli Mızrak” madalyası ile ödüllendirdiğini aktardı. 10 Haziran 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Han Kıyiv bölgesini işgal güçlerinden kurtaran, başkente yaklaşan düşman birliklerini durdurma operasyonlarına aktif olarak katılan askerlerden biri. Onun cesareti ve kararlılığı Kıyiv’i ve sakinlerini düşman işgalinden korumaya yardımcı oldu. Asker arkadaşlarıyla birlikte üstün profesyonellik ve güçlü irade sergileyerek Herson bölgesini işgalden kurtarma operasyonunda da yer aldı.”  ifadelerine yer verildi.

KIRIM TATAR ASKER QHA’YA KONUŞTU

Ukrayna ordusunda görev yapan, kod adı Han olan Kırım Tatar asker, Rusya’nın işgal girişimi ve saldırılarına maruz kalan Ukrayna’yı ve cephede yaşadıklarını Kırım Haber Ajansına (QHA) anlatmıştı. Asker, Rusya’nın saldırısına nasıl hazırlandığını, orduya ne zaman ve nasıl katıldığını anlattı. Rus ordusunun cephedeki son durumunu değerlendiren asker, Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının, Rus saldırılarına her an hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etmişti. 

Kırım Tatar asker ile yapılan röportajın metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşılabilirsiniz:

https://www.qha.com.tr/ozel-haber-roportaj/kirim-tatar-asker-rusya-kirim-i-bombalayacak-ve-sucu-ukrayna-ya-atacak-470912