Japon gazeteci Hirano'dan çevrim içi Kırım Tatarca dersleri

Ukrayna'da yaşayan Japon gazeteci Takaşi Hirano, Kırım Tatar dilini çevrim içi olarak öğretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 15:20
https://www.qha.com.tr/

Japon gazeteci ve yazar Takaşi Hirano 2008 yılından bu yana Ukrayna’da yaşıyor. Kırım Tatar kültürüne merak duyan Hirano, geçtimiz yıllarda Kıyiv’de Kırım Tatar dilini öğrenmişti. 2022 yılında Kırım Haber Ajansına (QHA) Kırım Tatar dilini öğrenmeye başladığını anlatan Hirano şimdi de Kırım Tatar dinini online olarak öğreteceğini açıkladı. 

"UKRAYNA TOPRAKLARINDAKİ EN BÜYÜK İKİNCİ DİL"

Hirano, "Bildiğiniz gibi, bir üniversitede Japonca öğretiyordum. Öğretim metodolojisini ve dilleri öğretmek için multimedya kullanmanın etkinliğini biliyorum. Ayrıca biraz Kırım Tatarca da biliyorum. Bu nedenle, Ukrayna topraklarındaki en büyük ikinci dil olan Kırım Tatar dilinde yeni başlayanlara kısa dersler vermeye karar verdim." dedi.

Takaşi Hirano tarafından yürütülecek Kırım Tatarca derslerine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

"KIRIM VE KIRIM TATAR TARİHİYLE TANIŞTIM"

Hirano daha önce QHA'ya verdiği demecinde, "Üniversitede Karadeniz Bölgesi tarihini öğrendim. Böylece Kırım ve Kırım Tatar tarihiyle tanıştım. Kırım Tatar tarihi çok ilgimi çekti ama o zaman yani ben Tokyo’da yaşadığımda kent kütüphanelerinde Kırım’la ilgili kitaplar yoktu. Lviv, Kıyiv’deki arkadaşlarımdan Kırım ile bilgileri öğrendim. Sonra kitaplar buldum böylece yavaş yavaş keşfettim" ifadelerini kullanmıştı.