Rusya’nın seferberliği nedeniyle on binlerce Kırım Tatarı Kırım’ı terk etti!

Rus işgal yönetiminin Kırım’da yürüttüğü yasa dışı seferberlik nedeniyle on binlerce Kırım Tatarı ana vatanlarını terk etmek zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 15:30
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Kremlin rejiminin, Eylül 2022’de ilan ettiği sözde kısmi seferberlik nedeniyle on binlerce Kırım Tatarı, Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Tamila Taşeva, RBK haber ajansına verdiği röportajda, Rus işgal yönetiminin yürüttüğü yasa dışı seferberlik nedeniyle Kırım’da yaşayan birçok Ukrayna vatandaşının yarımadayı terk etmek zorunda kaldığını belirterek, “Rus ordusunda hizmet etmek ve Rusya’nın işlediği savaş suçlarının ortağı olmak istemedikleri için işgal altındaki Kırım’ı terk ettiler… Toplamda on binlerce Kırım Tatarı yarımadadan ayrıldı.” dedi.

"İŞGALCİLERİN AMACI KIRIM TATARLARINI YOK ETMEK!"

Askere çağırma celplerinin Kırım’da özellikle Kırım Tatarlarına dağıtıldığına dikkat çeken Kırım Temsilcisi, işgalcilerin bu şekilde; genel olarak işgale karşı çıkan nüfus grubunu (Kırım Tatarları) ortadan kaldırma ve güya "Kırım Tatarlarının Rus ordusunda hizmet ettikleri ile ilgili bir propaganda resmi" oluşturma gibi iki hedefe ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Rus işgali altındaki Kırım’ı terk eden Kırım Tatarlarının gittiği ülkelere dair bilgi veren Taşeva, “Çoğu Gürcistan üzerinden başka ülkelere gitti. Orta Asya’ya gidenler oldu. 1944 yılında Sovyet rejiminin halkı sürdüğü ülkelere gittiler. Aslında bu durum çok korkunç. Daha önce Ukrayna belgeleri yaptıranlar Avrupa Birliği ülkelerine gitti.” dedi.