Rusya, Kırım’ın kuzeyinde bulunan askeri üssü boşaltmaya başladı

Rus işgal güçleri, Kırım’ın kuzeyindeki bir askeri üste konuşlandırılan askeri teçhizatı tahliye etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 00:53
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım'da Rus askeri üslerine dair görüntülerde, Rusya’nın son bir ay içinde işgal altındaki Kırım’ın kuzeyinde bulunan askeri üslerden birini boşalttığını gösteriyor.

Amerikan Girişimcilik Enstitüsü (American Enterprise Institute) Dış ve Savunma Politikası Araştırma Departmanı Uzmanı Brady Africk, Kırım’ın Canköy bölgesindeki Avuz-Kırk (Medvedevka) köyü yakınında yaklaşık bir ay fark ile (11 Şubat ve 16 Mart’ta) çekilen görüntüleri analiz ederek, “Rus ordusu son bir ayda Kırım'ın kuzeyinde bulunan bir askeri üsten teçhizatı çıkardı. Son uydu görüntüleri, bu bölgede daha önce tanklar, zırhlı araçlar ve topların yerleştirildiğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

#Rusya, #Kırım’ın kuzeyinde bulunan askeri üssü boşaltmaya başladı ???? https://t.co/KQ76TrENoo pic.twitter.com/vQJlLR1wBv

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) April 6, 2023

Ayrıca görüntülerde, işgalcilerin Avuz-Kırk köyü yakınında inşa ettiği siperler ve askeri tahkimat da gözle görünür seviyeye ulaştı. Uzman Africk, Rus işgal güçlerinin savunma hatlarını Kırım’ın çeşitli yerlerinde inşa ettiğini belirtti.

İŞGALCİLER, KIRIM'I SAVUNMAYA HAZIRLANIYOR

Rus işgal güçleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı saldırı operasyonu başlatma ihtimali karşısında, işgal altında bulunan Kırım’da son haftalarda bir siper ve barikat ağı inşa ediyor. Savunma hatlarını aceleyle inşa eden işgalciler, yarımadanın farklı yerlerinde tanksavar engelleri kurdu. Hendekler kazdı ve topçu bataryaları konuşlandırdı.

Ukrayna’nın ilkbaharda taarruzu başlatacağı söylemleri yayılmaya başladıktan sonra işgalcilerin savunma hatlarının sayısını önemli ölçüde artırdığı belirtiliyor.