Rusya, Kırım'a giden kara koridorunu korumak için bölgeye asker yığıyor!

Rusya, işgal altında tuttuğu Zaporijjya bölgesindeki asker sayısını artırıyor. Son günlerde bölgeye yeni birliklerin sevk edildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 13:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusunun başlattığı karşı taarruz yavaş yavaş ilerlerken Rus işgal güçleri, Kırım’a giden kara koridorunu elinde tutmak için işgal altında bulunan Zaporijjya bölgesindeki asker sayısını artırıyor.

İŞGALCİ RUSYA, KIRIM'A GİDEN YOLU KORUMAK İÇİN BÖLGEDEKİ ASKER SAYISINI ARTIRIYOR

Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov, dün yaptığı açıklamada Rusya’nın Zaporijjya bölgesindeki güçlerini artırdığını anlattı. Fedorov, "Son günlerde yeni birliklerin geldiğini görüyoruz. Geçici Rus işgali altındaki Melitopol’den 5 kilometre uzaklığında bulunan Obilne köyüne, Güney Osetya’dan getirilen askerler yerleştiriliyor. Mıhaylivka’da askerleri yerleştirmek için bir apartmandan tüm siviller tahliye edildi. Melitopol’de bir içki fabrikasının binası kışlaya dönüştürüldü" açıklamalarında bulundu.

Başkan Fedorov, Rusya’nın Kırım Yarımadası’na giden kara koridorunu elinde tutmak için bölgedeki asker sayısını artırdığına dikkat çekti.

BÖLGEYE SEVK EDİLEN ASKERİ TEÇHİZATIN MİKTARI ARTTI

Bununla birlikte Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andryuşçenko, Rus ordusunun Mariupol’den Zaporijjya bölgesine askeri teçhizat ve mühimmat sevk etmeye başladığını aktardı. Andryuşçenko, bugün yaptığı açıklamada, askeri teçhizat ve mühimmatın nakliyesinin sürekli devam ettiğini ancak son günlerde bu sürecin daha da hareketlendiğini vurguladı.