Rusya Kerç Köprüsü'ne hava savunma sistemi yerleştirdi

Rusya'nın Kerç Boğazı üzerine yasa dışı olarak inşa ettiği köprüye, Pantsir-S1 uçaksavar sistemi konuşlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 16:42
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Kırım'ı işgali sonrasında yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerinde inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne Pantsir-S1 tipi karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemi yerleştirildi.

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren Kırım Rüzgarı (Krımskiy Veter) haber sayfası, işgalcilerin Kerç Köprüsü'ne Pantsir-S1 hava savunma sistemi konuşlandırdığını gündeme taşıdı. Haber sayfasının 28 Ağustos tarihli haberinde, "Rusya, Kerç Köprüsü'ne Pantsir-S1 uçaksavar füze sistemini konuşlandırdı." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, söz konusu hava savunma sisteminin uydu görüntülerinde en az bir aydır görülebildiği kaydedildi.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KÖPRÜ YIKILABİLİR

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Kırılo (Kyrylo) Budanov, Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kerç Köprüsü’nü yıkma operasyonu üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Budanov, kendisine yöneltilen Kerç Köprüsü'nün önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu ise, "İhtimal var." şeklinde yanıtlamıştı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne, Ukrayna tarafından 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.