Rus savcıdan genç Kırım Tatarı için 10 yıl ceza talebi!

Rus savcı, işgalcilerce düzmece bir dava çerçevesinde alıkonulan 20 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet için talep ettiği cezayı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 14:11
https://www.qha.com.tr/

Rus savcı, işgal güçleri tarafından Temmuz 2022’de kaçırılan  ve daha sonra “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlanan Kırım Tatar genç Appaz Kurtamet için talep ettiği cezayı açıkladı.

Rus işgal altındaki Kırım’ın Akmescit kentinde faaliyet gösteren Kremlin kontrolündeki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesinde bugün işgalcilerce güya “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlanan 20 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’in davası görüldü. Duruşmada, Rus savcı Kırım Tatarı için 10 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARI SÜRÜYOR

Kırım Tatarı Appaz Kurtamet 23 Temmuz 2022’de işgal altındaki Kırım ile Herson bölgesi arasındaki idari sınırında bulunan Çongar kontrol noktasında işgalcilerce alıkonuldu. Daha sonra günlerce genç ile ilgili haber alınamadı.

Appaz Kurtamet kaybolduktan 2 hafta sonra babasına, oğlunun tutukevinde alıkonulduğu bildirildi ve oğlunun kaçırılması ile ilgili “yaygara koparmaması” istendi.

Daha sonra Appaz Kurtamet’in işgalci güçler tarafından Kırım’da alıkonulduğu ortaya çıktı. Kırım’daki sözde Appaz Kurtamet kaçırıldıktan 3 ay sonra Ekim ayında hakkında tutuklama kararı almıştı.

Kırım Tatar aktivist Elmaz Kırımlı,  Appaz Kurtamet Kırım Taburunda görev yapan arkadaşına 500 grivna verdiği için işgalcilerce “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlandığını aktarmıştı.