Rus komutanlarından astlarına Kırım’dan ailelerini tahliye etme tavsiyesi

Ukrayna'nın işgal altında bulunan Kırım’daki Rus askeri üslerine gerçekleştirdiği biz dizi başarılı saldırıdan sonra Rus komutanların askerlere ailelerini tahliye etme tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 13:46
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da konuşlandırılan hava savunma birliklerinde görev yapan Rus askeri personeli, komutanlarından ailelerini yarımadadan tahliye etme yönünde tavsiye aldığı bildirildi.

Kırım dahil Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarda faaliyet gösteren Ateş direniş hareketi, hava savunma birliğinde görev yapan ajanına dayanarak aktardığına göre hava savunma birliklerinde görevli Rus askerlerine ailelerini Kırım’dan tahliye etmeleri tavsiye edildi. İşgal komutanları astlarına ailelerini Rusya Federasyonu'nun Güney Askeri Bölgesi'ndeki askeri kasabalara götürmelerini tavsiye ettiği açıklamada, "Bu gelişme, Kırım'ın güvenliği için tehdit oluşturan ve bölgeyi yeterli kapsama alanı dışında bırakan hava savunma sistemlerinin Belgorod bölgesine sevkedildiği bilgisiyle örtüşüyor." ifadesine yer verildi.

Öte yandan Ateş'in edindiği bilgiye göre Rus ordusu insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadele etmek için yeni mobil hava savunma grupları oluşturmaya devam ediyor. 

RUS S-400 VE S-300 FÜZE SİSTEMLERİ VURULDU

Bilindiği gibi Ukrayna, dün başarılı bir operasyon gerçekleştirerek Kırım’daki Rus S-400 ve S-300 hava savunma sistemlerini vurmuştu. Daha önce ise işgalcilerin Kırım’da konuşlandırıdıği bir dizi radar sistemi imha edilmişti.