Rus işgali altındaki Kırım'da eş zamanlı patlamalar oldu!

Rus işgali altındaki Kırım'ın birçok noktasında eş zamanlı olarak patlama sesleri duyuldu. Patlamalar, işgalci Rusya'nın, Kırım'daki hava kuvvetlerine ait askeri araçlarının olduğu bölgelerde meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 12:03
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım'ın Kezlev (Yevpatoriya), Sak, Avuz Kenegez (Novofedorivka), Canköy, Balaklava, Akyar (Sivastopol) ve Akmescit (Simferopol) bölgesinde yaşayan yerel halk, 21 Eylül 2023 tarihinde gece saatlerinde patlamaların olduğunu bildirdi.

Kırım Rüzgarı (Krımskiy Veter) telegram kanalı, Kırım’ın birçok noktasında patlama seslerinin duyulduğunu belirtti. Yapılan paylaşımda, “Aboneler dronların uçtuğunu bildirdi. Avuz Kenegez (Novofedorivka) Havaalanına baskın yapıldı, patlamalar duyuldu. Sesler, Kezlev ve Sak bölgesinden de geldi. Ayrıca muhtemelen Rus Hava Savunma Kuvvetleri çalışıyor. Pantsir-S1 ile ateş ediyorlar” ifadeleri kullanıldı.

PATLAMALAR, UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ VE UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ TARAFINDAN MI YAPILDI?

Ukrayna merkezli basın kuruluşu Liga.net, haberi Ukrayna Güvenlik Servisi kaynaklarına dayandırdı. 21 Eylül 2023 tarihinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Kırım'ın Avuz Kenegez yakınlarındaki Rus askeri havaalanına toplu bir saldırı başlattığı iddia edildi.

Liga.net’e konuşan kaynaklar, "Havaalanında en az 12 savaş uçağı (Su-24 ve Su-30) ve Pantsir uçaksavar füze sistemi vardı. Ayrıca Mohacer İHA operatörleri için bir eğitim üssü de oradaydı. Ruslar, hava saldırılarını koordine etmek için bu insansız hava araçlarını kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Saldırının, önce Rus hava savunma sistemlerini aşırı yoran insansız hava araçları, ardından da Neptün füzeleri ile gerçekleştirildiği öne sürüldü.

İŞGALCİ RUSYA'DAN AÇIKLAMA!

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz ve Kırım üzerinde hava savunma sistemlerinin çalıştığını ve 19 Ukrayna İHA'sının imha edildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, "Hava savunma sistemleri, Karadeniz ve Kırım toprakları üzerinde Ukrayna'ya ait 19 İHA'yı imha etti" açıklamasını yaptı.