Rus işgali altındaki Kırım'da 5. Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği düzenlenecek

İşgalci Rusya'nın her türlü baskılarına rağmen Kırım’da bu sene, Beşinci Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği gerçekleşecek. Beşincisi düzenlenen Kırım Tatar Kitap Fuarı, Bekir Sıtkı Çobanzade’nin 130. doğum yılına ithaf edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 12:22
https://www.qha.com.tr/

Rus yönetiminin her geçen gün artan baskılarına rağmen 9 yıldan uzun süredir işgal altında bulunan Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları, ana dillerini ve edebiyatını korumaya devam ediyor. Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentinde 9 Eylül 2023 tarihinde 5. Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği düzenlenecek.

Geleneksel hale gelen etkinlik; Nenkecan Kadın Dergisi, Qaradeniz Production ve Yeşil Ada Gösteri Salonu tarafından organize ediliyor. Crimean Tatars platformu tarafından yapılan açıklamada, bu sene düzenlenen Kırım Tatar Kitap Fuarı'nın ömrünü Türk dünyasında dil birliğine adayan ünlü Kırım Tatar dilbilimci, şair ve yazar Bekir Sıtkı Çobanzade’nin 130. doğum yıldönümüne ithaf edildiği aktarıldı.

YENİ KİTAPLAR TANITILACAK

Fuar kapsamında son yıllarda Kırım Tatarca ve Kırım hakkında yayımlanan kitaplar tanıtılacak. Yazar söyleşileri yapılacak, Kırım Tatar sanatçılar sahne alacak ve ayrıca çocuklar için farklı etkinlikler düzenlenecek.

5. Kırım Tatar Kitap Fuarı, 9 Eylül 2023 tarihinde Akmescit’teki Yeşil Ada Gösteri Salonu'nda 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.