Rus işgali altındaki Herson'dan 600'ün üzerinde Ukrayna vatandaşı kaçırıldı

Rus işgal güçleri, Herson bölgesinde en az 644 Ukrayna vatandaşını kaçırdı. Rusların kaçırdığı kişilerin büyük bir çoğunluğu, işgal altındaki Kırım veya Rusya'ya götürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 09:33
https://www.qha.com.tr/

Rus işgal güçleri, yerel nüfusu sindirmek amacıyla işgal altında aldığı Ukrayna bölgelerinde insanlara karşı baskı uyguluyor. İşgal altındaki Herson bölgesinde en az 644 Ukrayna vatandaşının Rus işgal güçleri tarafından kaçırıldığı bildirildi.

KrımSOS insan hakları teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı Oleksiy Tilnenko, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Geniş kapsamlı işgal sırasında Herson bölgesinde en az 644 kişi zorla kaybedildi. Çalışmaya başladığından bu yana ‘KrımSOS’un yardım hattına’ Ruslar tarafından esir tutulan bin 251 asker ve siville ilgili başvuru yapıldı." ifadelerini kullandı.

RUSLARIN KAÇIRDIĞI ÇOĞU KİŞİ KIRIM’DA!

Açıklamada kaçırılan kişilerin çoğunun işgal altındaki Kırım’a sevk edildiği belirtilerek, “İşgal edilen Herson ve Zaporijjya bölgelerinden kaçırılan en az 126 kişi işgal altındaki Kırım’a veya Rusya’ya götürüldü.” ifadeleri kullanıldı.

Herson bölgesinde işgalcilerin çoğunlukla aktivistleri, eski askerleri veya kolluk kuvvetleri görevlilerini kaçırdığı kaydedildi.