Rus işgalcilerin kaçırdığı Kırım Tatarının yeri tespit edildi

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, Herson bölgesinde Rus işgalcilerce kaçırılan Kırım Tatarı Lenur Halilov'un alıkonulduğu yerin tespit edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 12:32
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, Herson bölgesinde işgalcilerce kaçırılan bir Kırım Tatarının yerinin tespit edildiğini duyurdu. Rus işgali altındaki Herson iline bağlı Geniçesk bölgesinde geçen mayıs ayında kaçırılan 1971 doğumlu Kırım Tatarı Lenur Halilov’un, işgalcilerin Çongar köyünde açtığı yeni tutukevinde alıkonulduğu belirlendi.

Rus işgal güçleri, 3 Mayıs 2023 tarihinde Geniçesk bölgesindeki Orta Kuyu (Partizanı) köyünde bir dizi eve baskın düzenlemişti. Baskınlardan sonra Kırım Tatarları Asan Dursunov, Lenur Halilov ve Halil İbragimov alıkonulmuştu. 

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, işgalcilerin, Kırım Tatarı Lenur Halilov’a "Numan Çelebicihan Taburu’na mensup olma" suçlaması yönelttiği bildirildi.

NUMAN ÇELEBİCİHAN TABURU DAVASI: HERSON BÖLGESİNDE EN AZ 16 KİŞİ ALIKONULDU

Kırım Tatar Kaynak Merkezinin verilerine göre, 24 Şubat 2022’den bu yana işgal altındaki Herson bölgesinde en az 16 kişi Numan Çelebicihan Taburu’na mensup olma iddiasıyla alıkonuldu.

İŞGALCİLER ÇONGAR’DA YENİ BİR TUTUKEVİ AÇTI

Kırım İnsan Hakları Grubu, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Herson’un Geniçesk bölgesi Çongar köyünde yasa dışı bir şekilde yeni bir tutukevi açtığını bildirmişti. İşgal altındaki Kırım ile birlikte Herson ve Zaporijjya'da alıkonulan siyasi tutsakların bu tutukevine nakledileceği öğrenildi. Sözde Numan Çelebicihan Taburu davasında alıkonulan 10 kişinin bu tutukevinde olduğu aktarılmıştı.