Rus işgalcilerden Kırım'a 25 İHA saldırısı iddiası

Rusya, işgali altındaki Kırım'a gece saatlerinde 25 İHA (insansız hava aracı) saldırısı düzenlendiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 14:58
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım'da son günlerde işgalcilere ait askeri üslerinde ve mühimmat depolarında meydana gelen peş peşe patlamaların ardından Rusya'dan bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, yayımladığı bir açıklama ile "işgal altındaki Kırım'a 25 İHA saldırısı düzenlendiğini ve Ukrayna'ya ait 16 insansız hava aracının imha edildiğini" iddia etti. Bakanlığın raporunda, "Ukrayna'ya ait 16 insansız hava aracı, uçaksavar ateşi ile imha edildi, diğer 9 tanesi radyo-elektronik savaş yoluyla bastırıldı ve hedeflerine ulaşamayınca Karadeniz sularına düştü" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kırım toprakları üzerinde toplam 25 İHA'nın uçtuğunu ileri sürerek iddiaya konu saldırıların bertaraf edildiğini ve herhangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmediğini kaydetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, 28 Temmuz akşamı Rus işgali altındaki Kırım'ın Akyar (Sivastopol) kenti merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Kozaça Körfezi'nde işgalcilerin cephaneliğinin bulunduğu bir depoda patlama meydana geldiğini açıklamıştı.