Rus işgalciler, Kırım Tatarı Edem Murtazayev’i alıkoydu!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da, Kırım Tatarı Edem Murtazayev'in evine işgalciler tarafından baskın düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 10:53
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da baskılar sürmeye devam ediyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, bir Kırım Tatarının daha evine baskın düzenlendiğini duyurdu.

Refat Çubarov, işgalci Rusya Federal Güvenlik Servisi güçlerinin Rusya'nın geçici olarak işgal ettiği Kırım'ın Sudak şehrinde 37 yaşındaki Kırım Tatarı Edem Murtazayev'i alıkoyduğunu bildirdi.

KIRIM TATARI EDEM MURTAZAYEV ALIKONULDU

İşgalciler, Murtazayev'in evine 6 Mart 2023 saat 21.00’de baskın düzenledi. Murtazayev'in, eşiyle birlikte bir araca bindirilerek bilinmeyen bir yöne götürüldüğü öğrenildi.

KTMM Başkanı Çubarov, Edem Murtazayev’in işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demiryolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirilmesi nedeniyle alıkoyduğunu açıkladı.

KIRIM'DA İŞGALCİLERİN DEMİRYOLU HATTI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 24 Şubat 2023 tarihinde, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demiryolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirdiğini açıklamıştı.