Refat Çubarov: Kerç Köprüsü’nün de sırası gelecek!

Ukrayna ordusunun, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentinde bulunan deniz petrol terminalini vurmasını değerlendiren KTMM Başkanı Refat Çubarov yakında sıranın Kerç Köprüsü’ne de geleceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 18:02
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna ordusunun Kefe’deki petrol terminaline düzenlediği başarılı saldırıyı değerlendirirken Kırım sakinlerine akaryakıt stoklama tavsiyesinde bulunarak, “Yakında Kerç Köprüsü’nün de sırası gelecek.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 6 Ekim’i 7 Ekim’e bağlayan gece Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentinde bulunan deniz petrol terminaline saldırı gerçekleştirdi. Saldırının ardından terminalde yangın çıktı.

Söz konusu terminalin petrol ürünleri aktarma hacimleri açısından Kırım'daki en büyük terminal olduğu kaydedildi. 

KTMM Başkanı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Ukrayna ordusu bu sabah Kefe’deki petrol terminaline çok başarılı saldırı gerçekleştirdi. Oradaki yangın devam ediyor.” dedi. 

Rus işgali altındaki Kırım'a yakıtın tedarikinde büyük sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekerek yerel sakinlerine yakıt, benzin ve dizel stoklama tavsiyesinde bulunan Çubarov, “Galiba, yakında Kerç Köprüsü’nün de sırası gelecek. Bu nedenle, her ihtimale karşı yakıt stoklayın. Bırakın evinizde bulunsun, yoksa sonra eksikliğini hissedersiniz.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA İŞGALCİLERİN PETROL TERMİNALİNİ VURDU

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 7 Ekim sabahı yaptığı açıklamada, “Bu gece, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Kefe kentinde bulunan, düşmana ait deniz petrol terminaline başarılı bir saldırı gerçekleştirildi." denildi.

???? Ukrayna, Kırım'da işgalcilere ait petrol terminalini vurdu pic.twitter.com/lOQHq4rpTS

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 7, 2024

Petrol ürünlerinin aktarılması açısından Kırım'ın en büyüğü olan Kefe’daki petrol terminalinin işgalci Rus ordusunun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun askeri ve ekonomik potansiyelini baltalamaya yönelik tedbirler devam ediyor.” şeklinde vurgulandı.