Nariman Celal: Yaptırımlar Rus askeri ve sanayi kompleksinin gelişimini kısıtlamak için uygulanmalıdır

Rus esaretinden yeni kurtarılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt ile yaptığı görüşmede Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya’ya uyguladığı yaptırımların önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 10:05
https://www.qha.com.tr/

Rus esaretinden yeni kurtarılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt ile görüştü. Katrin Göring-Eckardt, Kırım Temsilciliğinin Kırımlı siyasi tutsaklarına destek vermek ve hikayelerini dünyaya duyurmak amacıyla başlattığı mentorluk programı çerçevesinde Nariman Celal’in hikayesini dünyaya anlatarak, hapishaneye mektup yazarak Rus esaretindeyken ona destek sağlamıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in bugün çevrimiçi olarak Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt ile görüştüğünü bildirildi. Görüşmeye Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva da katıldı.

Görüşmede KTMM Başkan Yardımcısı,  Katrin Göring-Eckardt’a sağladığı destek için teşekkür etti. Ayrıca son zamanda AB’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları yumuşatma konusunun sık sık gündeme getirildiğine dikkat çeken Nariman Celal, yaptırımlarının hafifletilmesinin büyük bir hata olacağını vurgulayarak, “Yaptırımlar ilk önce Putin rejimine zarar veriyor, sıradaki Rus vatandaşlarına değil. Yaptırımların sıradan insanlar üzerindeki etkisi çok büyük değil dolayısıyla onların hafifletilmesinden bahsetmek gereksiz. Öte yandan bu Rus askeri-sanayi kompleksinin gelişimini kısıtlamak, Ukrayna'yı kurtarmak için bir numaralı görevdir.” açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte Tamila Taşeva, 217 Kırımlı siyasi tutsağın hala Rus esaretinde kalmaya devam ettiğini hatırlatarak sivil esirlerin Rus esaretinden kurtarılması görevinin çok zor bir görev olduğunu bu yüzden Ukrayna’nın yabancı ortakların ve dostlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.