Rus işgali altındaki Kırım'da devam eden kuraklık nedeniyle tarımda kayıplar yaşanmaya devam ediyor. Bölgeden haber veren Ukrayna merkezli Kırım Reali muhabiri, sadece buğday tarlaları değil, aynı zamanda ayçiçeği ve keten gibi yağlı tohumların da zarar gördüğünü bildirdi. Mısır ve bezelye mahsulü ise daha da kötü durumda.
Kırım'da işgalcilerin güdümündeki sözde yönetim, bu yıl Kırım'daki çiftçilerin kendi mahsullerinden hayvancılık sektörü için yeterli yem üretemeyeceğini açıkladı. İşgalcilerin güdümündeki sözde yönetim bu sene bezelye ve mısır mahsülünde verimin geçen seneye göre üç kat daha düşük olduğunu bildirdi. Kırım'da kuraklık için çözüm üretemeyen işgalciler, hayvan yemini ithal etmek zorunda kalacak.
Kırım Reali'ye konuşan Kırım'da yaşayan ismini vermek istemeyen bir agronom, "Durum ayçiçeği için de iyi değil. Kuraklık koşulları nedeniyle ayçiçeği gelişimi zayıf. Kırım'da ayçiçeği kuru tarlalarda yetiştiriliyor. Ayçiçeği tohumu hasadı sonrası (Eylül'de) fiyat oluşumu bekleniyor. Zayıf verim, ayçiçeği tohumu ve ayçiçek yağı fiyatlarının artmasına neden olacak" dedi.
Hububat ürünleri konusunda yanıltıcı bilgiler veren işgalci yönetime karşı Kırımlı aktivistler, bu verimin işgal altındaki Herson'dan Kırım'a taşınan tahıllar sayesinde elde edildiğini ifade ettiler.
Kuraklık Kırım'da o kadar şiddetli ki, kuraklığa dayanıklı ürünler bile zarar gördü. Bazı tarım alanları tamamen kurudu.