KTMM: Yerli halklar konusu Ukrayna müfredatında yer almalı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) temsilcileri, Ukrayna Devlet Dili Koruma Yetkilisi Taras Kremin ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 18:09
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Resmi Dili Koruma Yetkilisi Taras Kremin ile bir araya geldi. KTMM’nin Kıyiv’deki ofisinde dün gerçekleşen görüşmeye, KTMM Başkanı Yardımcısı, Ukrayna milletvekili Ahtem Çiygöz, KTMM üyesi, Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, KTMM üyesi, Kırım Vakfı Başkanı Rıza Şevkiyev katıldı.

Görüşmede, 2022-2023 Kırım Tatar Dilini Geliştirme Stratejisinin yerine getirilmesi ile ilgili bir dizi konu ele alındı. 

Ayrıca Ukrayna müfredatındaki yerli halklar konusu görüşüldü. KTMM üyeleri, Ukrayna toplumunun Ukrayna'nın yerli halklarının kültür, dil ve tarihini daha derinden tanımasında okul eğitiminin rolününün önemini vurgulayarak, bu konuların okul programlarında yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Bununla birlikte taraflar, Ukrayna Devlet Dili Koruma Yetkilisi ile KTMM’nin, Ukrayna-Rusya Savaşı ve Kırım’ın geçici işgali koşulları altında Ukrayna devlet dilinin korunması ve işleyişi, ayrıca Kırım Tatar dilinin geliştirilmesi alanında işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.