KTMM'den Ukrayna ordusunda şehit düşen Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov için taziye mesajı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, kahramanca ülkesini savunurken şehit düşen Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov hakkında taziye mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:16
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında ortaya çıkan savaş bütün şiddetiyle devam ediyor.  Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ve Kırım’daki Müslümanların dini idaresinin işgalcilerin kontrolü altına geçmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında yeniden kurulan Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Ukrayna ordusunda savaşan bir Kırım Tatar askerin daha şehit düştüğünü kaydetti.

Rus yayılmacılığına karşı Ukrayna ordusunda kahramanca ülkesini savunan Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov, 21 Kasım 2023 tarihinde muharebe görevi esnasında şehit oldu.

KTMM'DEN TAZİYE MESAJI

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, kahramanca ülkesini savunurken şehit düşen Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov hakkında 3 Aralık 2023 tarihinde taziye mesajı yayımladı. KTMM, Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov'un 16 Eylül 1984'te Kazakistan'da, sınır dışı edilen Kırım Tatarlarından oluşan ve yedi çocuğun büyüdüğü bir ailede dünyaya geldiğini kaydetti. Kırım Tatarı Ablyaziz Üseyinov'un 2014'te oluşturulan taburlarda gönüllü olarak yer aldığı vurgulayan KTMM, topyekun işgalin başladığı Şubat 2022'de gönüllü olarak Ukrayna ordusu saflarına katıldığını ifade etti. KTMM, "Kırım Tatar Milli Meclisi, Ablyaziz Üseyinov'un telafisi mümkün olmayan kaybı nedeniyle ailesine, akrabalarına, arkadaşlarına ve kardeşlerine derin taziyelerini sunar" açıklamasını yaptı.