KTMM heyeti, TBMM Başkan Vekili Bozdağ ile Kırım’daki durumu ele aldı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti, 3. Kırım Platformu Parlamenter Zirvesi çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Bekir Bozdağ ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:43
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Letonya'nın başkenti Riga'da 24 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen 3. Kırım Platformu Parlamenter Zirvesi çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Bekir Bozdağ ile bir görüşme gerçekleştirdi

Görüşmeye KTMM Başkanı Yardımcısı Nariman Celal, KTMM Üyesi Gayana Yüksel ve Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili İbrahim Ufuk Kaynak da katıldı.

KTMM’den görüşmeye dair yapılan açıklamada, toplantıda işgal altında bulunun Kırım’daki durum ve Kırım Tatarlarının durumu konularının ele alındığı aktarıldı. KTMM heyeti, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ ve İbrahim Ufuk Kaynak’a, işgalci Rusya’nın Kırım’daki sömürgecilik politikası ve Kırım Tatar halkını hedef alan baskıları hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, uluslararası toplumun ve özellikle Türkiye’nin Kırım’daki siyasi tutsakların serbest bırakılması için daha aktif rol alması konusunda önerilerde bulundular.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’na karşı verdiği askeri mücadeleye destek olma konusundaki önemine de vurgu yapıldı. KTMM üyeleri, Türkiye Cumhurbaşkanı ve TBMM’ye, Rusya Federasyonu’nun Kırım’ı ilhak etme girişimlerini tanımadığı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne verdiği destek için teşekkür etti.

Ayrıca görüşmede, KTMM ile TBMM arasındaki istişarelerin sürekliliği konusunun önemine dikkat çekildi.