KTMM Başkanı Çubarov, işgalcileri Kırım'ı terk etmeleri konusunda uyardı

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın mutlak surette Rus işgalinden kurtarılacağına dikkat çekti. Çubarov, son dönemde Kırım'da işgalcilere ait tesislerde yaşanan patlamaları değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 17:06
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusu, adım adım Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmaya hazırlanıyor. Rus işgalciler, Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun korkusuyla bir süredir Kırım'dan kaçmaya çalışıyor. Özellikle, Kırım'daki askeri tesislerde yaşanan patlamalar, yarımadadaki paniği daha da artırdı.

ÇUBAROV, KIRIM'DA İŞGALCİLERE AİT TESİSLERDE YAŞANAN PATLAMALARI DEĞERLENDİRDİ

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 24 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "17 Temmuz'dan bugüne kadar her gün Kırım'da Rus işgal güçlerinin askeri tesislerine yönelik saldırılar düzenleniyor. 17 Temmuz gecesi meydana gelen ve Kerç Köprüsü'nde ciddi hasara yol açan iki patlama, Kırım'ın kurtuluşunu yakınlaştıracak karmaşık bir planın parçası olarak tarafımızca zaten değerlendiriliyordu. Ve gördüğünüz gibi yanılmadık" ifadelerini kullandı.

ÇUBAROV: KIRIM'DA KIRIM'IN KURTULUŞUNUN KAÇINILMAZ OLDUĞUNU FARK ETMEYEN TEK BİR KİŞİ KALMADI

Kırım’da işgalcilere ait mühimmat depolarında da patlamaların gerçekleştiğine işaret eden Çubarov, “Birincisi, Kırım'da Kırım'ın kurtuluşunun kaçınılmaz olduğunu fark etmeyen tek bir kişi kalmadığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV, İŞGALCİLERİ KIRIM'I TERK ETMELERİ KONUSUNDA UYARDI

KTMM Başkanı Çubarov, Kırım’ın yerli halkına çağrıda bulunarak; bodrum katlarını güçlendirmeleri ve her ihtimale karşı su, gıda ve ilaç bulundurmaları gerektiğini dile getirdi. Çubarov, Kırım’da yasa dışı olarak yaşayan Rusları fırsatı varken yarımadayı terk etmeleri konusunda uyardı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, "Ve tabii ki 2014'ten beri Kırım'a yerleşen tüm işgalcilere hatırlatmadan edemeyeceğim çünkü Kırım, Rus birlikleri tarafından işgal edildi. Köprü çok kötü durumda ama hala ayakta ancak şimdiden ayrılmanız gerek. Sizi yakında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından kesilecek olan alternatif bir rotaya gönderiyorlar. Şimdilik vapur çalışıyor hala sıra var ama köprüden geçebilirsiniz. Gecikmeyin, eşyalarınızı toplayın ve Kırım'a yasa dışı olarak gelip yerleştiğiniz yerleri, Kırım'ı terk edin” dedi.