KTMM Başkanı Çubarov'dan, Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky'e teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky'e siyasi tutsak Nariman Celal'e destek olarak kartpostal göndermesi dolayısıyla bir teşekkür mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 20:15
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky'e kurmaca suçlamalar çerçevesinde Rusya tarafından alıkonulan siyasi tutsak, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'e destek için kartpostal göndermesi nedeniyle teşekkür etti.

ÇEKYA DIŞİŞLERİ BAKANI JAN LİPAVSKY, NARİMAN CELAL'E KARTPOSTAL GÖNDERDİ

Çubarov, Çekya ile Kırım Tatarları arasındaki yakın dönem ilişkilere de atıf yaptığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çekya, Rus saldırganlığına karşı savaşında Ukrayna'nın istikrarlı siyasi ve askeri müttefiklerinden biridir.

Prag, 2023 yılında Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin de katıldığı Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı.

2023 yılında Kırım Tatar Milli Meclisi yönetimi ve üyeleri, Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Çekya Parlamentosu Senato Başkanı Milos Vystril ve Çekya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Markata Pekarova Adamova ile Kiev ve Prag'da bir araya geldi.

Kırım Tatar sivil toplum kuruluşları Çek ortaklarıyla birlikte bir dizi kültürel ve eğitim projesini hayata geçiriyor.

Çek yetkililer uluslararası platformlarda sürekli olarak Kırımlı siyasi tutukluları savunuyor ve Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatar halkının haklarının durumuna özel dikkat gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Çekya'nın Kiev Büyükelçiliği, Kırım Tatar Milli Meclisine Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky'nin Rus işgalciler tarafından 17 yıl boyunca yüksek güvenlikli bir kolonide hapsedilen Kırım Tatar Milli Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal'e gönderdiği kartpostalı teslim etti.

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky'ye teşekkür ediyoruz. Bu jestin, Rus barbarlar tarafından işgal edilen Kırım ve Ukrayna'nın diğer topraklarının kurtarılmasında Ukrayna'yı desteklemek için Çek politikacılar ve yetkililer tarafından yapılan muazzam çalışmaların bir kanıtı olduğunu biliyoruz."