Kıyiv’de ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı

Ukrayna'nın başkenti Kıyıv’de Kurban Bayramı’nın 2. gününde Ukrayna ordusu askerlerinin ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine kurban eti ve gıda yardımı dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 16:16
https://www.qha.com.tr/

Türk İslam dünyası, Kurban Bayramını karşılamanın sevincini yaşıyor. İslam Dini'nde önemli bir yeri olan Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bu yıl da dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Müslümanlar tarafından sevinçle karşılanıyor. 

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Vakfı ve ASTEM Vakfı öncülüğünde Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, işgalden kurtarılan ve devamlı Rus saldırıları altında olan cephe hattına yakın bölgelerdeki nüfusa insani yardım sağlamak amacıyla başlatılan Kırım Cephesi girişimi, Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi ve Ukrayna Müslümanları Kongresi ile birlikte Kurban Bayramı vesilesiyle başkent Kıyiv’de Ukrayna ordusu askerlerinin ailelerine ve Rus saldırıları nedeniyle evlerini bırakıp başkentte yerleşmek zorunda kalan iç sığınmacı ailelerine kurban etini dağıttı.

Bunun dışında Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı tarafından sağlanan gıda yardımı paketleri ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kırım Haber Ajansına açıklama yapan Kırım Cephesi Girişimi Koordinatörü Feliks Karayev, “Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah kurbanlarımızı kabul etsin. Bugün burada Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı desteğiyle sağlanan erzak paketlerini ve kestiğimiz kurbanların etlerini dağıtmak için toplandık. Bu bugün gerçekleştirdiğimiz ikinci kurban eti dağıtımı. Sabah erkenden askerlerimizin ailelerine kurban ve erzak paketlerini dağıttık. İnşallah gelecek sene Kurban Bayramı’nı özgür Kırım’ımızda kutlayacağız.” şeklinde konuştu.