Kıyiv’de 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu yapılacak

Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmaya yönelik tüm ulusal ve uluslararası çabaları bir araya getirerek koordine etmeyi amaçlayan Uluslararası Kırım Platformu'nun bir parçası olarak Kıyiv’de Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 19:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de, 24-25 Haziran 2023 tarihlerinde 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu düzenlenecek. 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu'nun 24-25 Haziran 2023 tarihlerinde Kıyiv’de düzenleceğini duyuruldu. Ayrıca, foruma 15 ülkenin temsilcisinin katılacağı belirtildi.

Ukraynalı ve uluslararası uzmanlar ile devlet yetkililerinin katılacağı forumda; Ukrayna’daki mevcut durum değerlendirilecek. Katılımcılar, Rusya'nın deniz potansiyelinin daha da azaltılmasına yönelik bir çözüm bulmaya ve Rusya'dan gelen tehditler karşısında Ukrayna ekonomisinin toparlanmasına yönelik yaklaşımları belirlemeye çalışacak.

Açıklamada, “Etkinlik, Kırım'ın işgalden kurtarılması ve yeniden entegrasyonunu, Karadeniz, Avrupa ve küresel güvenliğin yeniden sağlanmasını amaçlayan bir mekanizma olan Kırım Platformu'nun bir parçası olarak gerçekleşecek.” ifadelerine yer verildi.