Kırımoğlu: Kırım Tatar ve Ukrayna halkının duaları Türkiye'mizin yanındadır

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı mektupta, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi çerçevesinde başsağlığı dileklerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 22:21
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün Türkiye'de yaşanan deprem felaketine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben bir mektup kaleme alan Kırımoğlu, Kırım Tatar ve Ukrayna halkının Türkiye'nin yanında olduğu mesajını verdi.

"KIRIM TATAR VE UKRAYNA HALKININ DULARI HER DAİM TÜRKİYE'MİZİN YANINDADIR"

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Bey, bu sabah Türkiye'mizde meydana gelen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yaralıların olması bizleri derinden üzmüştür. Size, Türk halkına ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine derinden taziyelerimizi bildirir, yaralılara acil şifalar dileriz. Deprem yaralarının tez vakitte sarılmasını temenni ediyorum. 

Kırım Tatar ve Ukrayna halkının duaları her daim Türkiye'mizin yanındadır."

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye, bugün saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde Elbistan merkezli bir deprem daha yaşandı. Türkiye Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler ile yasa boğuldu. 

AFAD, 22.00 itibarıyla yaptığı açıklamada, depremde can kaybının bin 762'ye, yaralananların 12 bin 68'e yükseldiğini açıkladı. Toplamda, 5 bin 606 bina yıkıldı.