Kırımoğlu: Kırım sadece askeri yolla işgalden kurtarılabilir

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Yarımadası’nın şu anki şartlar altında ancak askeri yoluyla işgalden kurtarılabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 17:41
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Krım.Realii haber ajansına verdiği röportajda, Kırım Yarımadası’nın yalnızca askeri yoluyla işgalden kurtarılabileceğinin altını çizdi.

Ukrayna’nın, Mart 2022’te Rusya ile yaptığı müzakereler sırasında Kırım ve Donbas’ın işgalden kurtarılması için birkaç yıl boyunca güç kullanmama ve sorunu siyasi ile diplomatik yollarla çözme teklifinde bulunduğunu hatırlatan Kırımoğlu, “Ancak Rus tarafı bu teklifi reddetti. Kırım'ın ‘Rus toprağı’ olduğunu dolayısıyla müzakere konusu olamayacağını iddia etti.” dedi.

Rus güçlerinin, işgal altındaki Ukrayna topraklarında işlediği ağır savaş suçları ortaya çıktıktan sonra Ukrayna yönetiminin haklı olarak savaş suçluları ve teröristlerle müzakere edilemeyeceği kararına vardığını belirten Kırımoğlu, "Bu yüzden, maalesef, sadece askeri seçenek kalıyor. Hiç şüphe yok ki, Kırım'ın kurtuluşunda, işgalcilerden en çok baskı gören Kırım Tatar halkı dahil ülkelerine, vatanlarına sadık kalan birçok insan, ellerinden geldiğince yer alacaktır" ifadelerini kullandı.