Kırım Müftülüğünden depremle sarsılan Türk halkına başsağlığı mesajı

Kırım Müslümanları Dini İdaresi, bugün Türkiye'yi yasa boğan depremlerde hayatını kaybeden Türk halkına taziye mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 23:21
https://www.qha.com.tr/

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de meydana gelen depremlere ilişkin taziye ve başsağlığı mesajı yayımladı.

KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ukrayna'ya bağlı Kırım Müftülüğünden yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Türkiye'nin güneyinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yakınlarına başsağlığı dilemektedir. Bu trajedide, 1.500'den fazla insan hayatını kaybetti ve yaklaşık 5.000 kişi yaralandı. Hepimiz Allah'a aidiz ve dönüşümüz yalnız O'nadır.

Bu felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve zarar ve yaralananlara sabır ve sabırlar dileriz. Kıyametin yaklaştığının küçük alametlerinden birinin de savaşlar ve depremler olacağını hatırlatacağız. Hz.Muhammed şöyle buyurmuştur: 'Depremler şiddetlenmedikçe kıyamet kopmayacaktır.' (Buhari)"

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN DEPREM

Türkiye, bugün saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde Elbistan merkezli bir deprem daha yaşandı. Türkiye Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler ile yasa boğuldu.

Türkiye'de tarihin en yıkıcı sarsıntıları olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş depremlerinde, saat 22.00 itibarıyla vefat eden kişi sayısı bin 762'ye yükseldi. Yaralıların sayısı ise 12 bin 68'i geçti.