Kırım’daki Rus birlikleri yakıt sıkıntısı yaşıyor

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Kefe (Feodosiya) kentindeki deniz petrol terminalinin vurmasının Rus ordusu için ciddi bir yakıt sıkıntısına yol açtığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 16:59
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 6 Ekim’i 7 Ekim’e bağlayan gece düzenlediği başarılı operasyon sonucu Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki deniz petrol terminali vuruldu. Günlerce süren yangın neticesinde Yarımada'da konuşlandırılan Rus birlikleri için yakıt sıkıntısı başladı.

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, bugün yaptığı açıklamada, Kefe’deki petrol terminalinin vurulduktan sonra Yarımada’daki Rus birliklerinin lojistiğinin baltalandığını bildirdi.

Ateş ajanlarının askeri yakıt tankerlerinin Kırım'daki aktif hareketlerini kaydettiği belirtilen açıklamada, “Kefe’deki petrol terminalinin tahrip edilmesi, Rus ordusu için ciddi bir yakıt sıkıntısına yol açtı. İşgalciler, vurulma korkusuyla sürekli yer değiştiren mobil benzin istasyonları oluşturuyor. Üst düzey askeri komuta, yakıt mobil benzin istasyonlarının tek bir yerde 10-12 saatten daha uzun süre bulunmamasını emretti.” denildi.

Direniş hareketi, söz konusu durumun petrol terminali gibi hedeflerin imhasının, hem asker tedariki hem de Rus ordusunun muharebe misyonlarının yerine getirilme kapasitesini önemli ölçüde etkilediğini doğruladığına dikkat çekti.

AKTİF YANGIN DURDU

Yerel sakinler, Kefe (Feodosiya) kentindeki deniz petrol terminalindeki aktif yangının bu sabah sona erdiğini aktardı. Küle dönüşen terminalin üzerinde yalnızca açık renkli dumanın görüldüğü belirtildi. Öte yandan dün saat 23.00 civarında terminaldeki petrol deposundan birinin patladığını bildirilmişti.

Günlerdir yanmaya devam eden Kırım'daki petrol terminalinde bir depo daha patladı pic.twitter.com/KtbzUg5LWX

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 11, 2024

UKRAYNA İŞGALCİLERE AİT PETROL TERMİNALİNİ VURULDU

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafınan 7 Ekim sabah saatlerinde yapılan açıklamada, “Bu gece, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Kefe kentinde bulunan, düşmana ait deniz petrol terminaline başarılı bir saldırı gerçekleştirildi." ifadeleri kullanılmıştı.

Petrol ürünlerinin aktarılması açısından Kırım'ın en büyüğü olan Kefe’daki petrol terminalinin işgalci Rus ordusunun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun askeri ve ekonomik potansiyelini baltalamaya yönelik tedbirler devam ediyor.” şeklinde vurgulandı.