Kırım'da Rus S-400 füze sistemi imha edildi

Ukrayna askeri istihbaratı, işgal altındaki Kırım’da bu sabah işgalci Rus ordusuna ait bir S-400 füze sisteminin imha edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 15:22
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü (GUR), Rus işgali altındaki Kırım'da bu sabah Rusya’ya ait bir S-400 Triumf füze sisteminin vurulduğunu teyit etti.

Ukrayna askeri istihbaratı sosyal medya üzerinden S-400 füze sisteminin patlama anlarını paylaşarak yaptığı açıklamada, “İşgal altındaki Kırım’ın Tarhankut Burnu’nda bulunan Kara Acı (Olenivka) köyünde 23 Ağustos 2023 saat 10.00’da bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında Rus S-400 Triumph uzun ve orta menzilli uçaksavar füze sistemi imha edildi.” ifadelerine yer verildi.

Saldırıda, füze sisteminin üzerine kurulu füzelerin ve personelin tamamen etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

TARHANKUT BURNUNDA PATLAMA

KIRIM'DA PATLAMA SESLERİ

Rus işgali altındaki Kırım'da bu sabah güçlü bir patlama sesi duyuldu. Ardından dumanlar yükseldi. Yerel sosyal medya kanallarında söz konusu patlamanın, Kırım’ın Akmeçet (Çornomorsk) bölgesindeki Kara Acı köyünde meydana geldiği bildirildi. Krımskıy Veter telegram kanalı, Tarhankut Burnu’nda bulunan Rus askeri tesise saldırı düzenlendiğini aktardı.