Kırım'da Rus propagandasıyla beyni yıkanan 350 bini aşkın kişi var!

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, işgal altındaki Kırım'da Rus propaganda basını tarafından 351 bin kişinin beyninin yıkandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 18:15
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, işgal altındaki Kırım’da 351 bin kişinin, Rus propaganda araçları kullanılarak sistematik olarak beyinlerinin yıkandığını açıkladı.

RUS PROPAGANDA BASINI KARŞISINDA UKRAYNA VE KIRIM TATAR BASINI VARDI

Merkez, Kırım’ın 2014’te işgal edilmesinden önce de Rus propagandasının var olduğunu söylerken, bağımsız Ukrayna ve Kırım Tatar medyasının faaliyet gösterdiğinin altını çizdi. Merkez, “Kırım'da 2014 yılındaki işgalden önce bile yıllarca Rus propagandası vardı. Ancak bağımsız Ukrayna ve Kırım Tatar medyası bundan önce yarımadada faaliyet gösteriyorsa, çalışmaları zorla durduruldu” ifadelerine yer verdi.

İŞGALCİLER, MOSKOVA’NIN YALAN HİKAYELERİNİ ANLATIYOR

Kırım Tatarlarının bağımsız basın kuruluşlarına baskı yapan işgalciler, kendi propaganda basınlarını kullanarak Moskova’nın yalan hikayelerini, emperyalist hedeflerini meşru kılmak için uydurduğu masalları halka dayatıyor.

KIRIM’DA İNSANLAR ELEŞTİREL DÜŞÜNME YETENEĞİNİ KAYBETTİ

Kırım Tatar Kaynak Merkezi, uzun bir süredir bu bilgi alanında dezenformasyona maruz kalan insanların eleştirel düşünme ve durumu analiz etme yeteneklerini kaybettiklerini aktardı.

RUS PROPAGANDA BASINI YALANLARINA 351 BİN KİŞİ MARUZ KALIYOR

Rus propaganda basını kaynaklarına toplamda 351 bin kişinin abone olduğunu bildiren merkez, “Bu kaynaklara toplam abone sayısı 351 bin kişiye ulaşıyor. Pek çok insanın sistematik olarak beyni yıkanıyor. Her zaman olduğu gibi işgalciler yalanlar ve manipülasyonlarla Kırım halkını kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.