Kırım’da Rus ordusu, en az 647 askeri toprağa verdi: Çoğu Ukrayna vatandaşı!

Rus işgali altındaki Kırım’da, Rus ordusundan en az 647 asker toprağa verildi. Bunların 490'ının, muhtemelen zorla askere alınan Ukrayna vatandaşı olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 15:31
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da, Rus ordusundan en az 647 asker toprağa verildi, bunların 490'ının ise muhtemelen Ukrayna vatandaşı olduğu ve seferberlik kapsamında zorla askere alındığı kaydedildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği, bugün yayımladığı konuya ilişkin bilgilendirmede, “Mezarların önemli bir kısmı çitle çevrilmeden gerçekleştiğinden, bu sayı çok daha yüksek olabilir” açıklamasını yaptı.

KIRIM TATAR GENÇLER, SEFERBERLİĞE KATILMAMAK İÇİN KIRIM'I TERK EDİYOR

Rusya’nın seferberlik ilanıyla beraber işgal altındaki Kırım’da kendi vatanlarına karşı savaşmaya zorlanan Kırım Tatarları, Rusya tarafından askere alınmamak için Kırım’dan ayrılmak zorunda kalıyor. 2022 yılının Ekim ayında Ukrayna televizyonunda konu ile ilgili açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, “Yaklaşık 3 bin Kırım Tatarı Rus ordusuna askerliğe alınmaktan kaçınmak için 23 Eylül’den sonra Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı. Bazıları ise seferberliği öngörerek daha önce yarımadayı terk etti” demişti.