Kırım'da bir Kırım Tatarı daha kaçırıldı!

Rus işgali altındaki Kırım’da, yaklaşık 7 kişi, hiçbir açıklama yapmadan bir Kırım Tatarını daha arabaya bindirerek bilinmeyen bir yere götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 12:54
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Kırım Tatarlarına yönelik baskılarını tam gaz devam ettiriyor. Rus işgali altındaki Kırım’da dün bir Kırım Tatarının daha Rus işgal güçleri tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İşgal altındaki Kırım’da 17 Mart’ta Akmescit bölgesi Yanı Sarabuz köyünde, 29 yaşındaki Kırım Tatarı Tayir Seydametov kaçırıldı.” ifadelerini kullandı.

Çubarov, işgalcilerin genç Kırım Tatarını akşam saat 17.20 civarında misafir olarak kaldığı akrabaların evinden kaçırdığını belirtti. 

KIRIM TATARI DAHA BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Olay yerinde bulunan insanların anlattığına göre sivil kıyafet giyen yaklaşık 7 kişi, hiçbir açıklama yapmadan Seydametov’u bir arabaya bindirerek bilinmeyen bir yere götürdü. Gece saatlerinde Seytametov’un ebeveynlerine birileri telefon açarak oğullarının ertesi gün evde olacağını bildirdi.

Öte yandan kaçırılan Kırım Tatarının bulunduğu yer hala bilinmiyor.