Kırım Cephesi girişiminden Numan Çelebicihan Taburu'na İHA desteği

Kırım Cephesi girişimi, Herson bölgesinde Rus işgalcilere karşı savaşan Numan Çelebicihan Taburuna İHA desteğinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 14:16
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Vakfı ve ASTEM Vakfı öncülüğünde Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, işgalden kurtarılan ve devamlı Rus saldırıları altında olan cephe hattına yakın bölgelerdeki nüfusa insani yardım sağlamak amacıyla başlatılan Kırım Cephesi girişimi, Rus işgalcilere karşı savaşan Numan Çelebicihan Taburuna insansız hava araçları (İHA) desteğinde bulundu.

Kırım Cephesi girişimi, 4 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Rus işgalcilere karşı savaşan Numan Çelebicihan Taburuna FPV ve Autel dört pervaneli İHA'lar teslim ettiklerini belirterek, “Bu İHA’lar savaşçılarımıza muharebe görevlerini yerine getirme ve hayat kurtarma konusunda ek fırsatlar sağlayacak.” denildi.

Numan Çelebicihan Taburunun Ukrayna özgürlüğü savunmaya ve işgalcilere karşı savaşmaya devam ederek, zafere ve Kırım'ın işgalden kurtarılacağına dair sarsılmaz bir inanç sergilemeye devam ettiğini vurgulanan açıklamada, “Ortak çabalarla tüm zorlukları aşacağımıza ve ülkemize aydınlık bir gelecek sağlayacağımıza inanıyoruz. Birlikte zafere doğru ilerliyoruz! Birlikte Kırım'a  doğru ilerliyoruz!” ifadelerine yer verildi.