İşgalin diğer yüzü: Putin’in iş birlikçileri Kırım’dan toprak satın alıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın Rus milyarderler Arkady ve Boris Rotenberg, işgal altındaki Kırım'da daha önce Ukraynalı iş adamlarına ait olan en az 10 arsayı satın aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:44
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle, Rus milyarderler Arkady ve Boris Rotenberg Balaklava Körfezi'nde büyük ölçekli bir yat limanı inşa etmek için Kırım'dan zorla toprak satın aldılar.

El konulan mülklerin devlet tarafından açık artırmaya çıkarıldığını ve kazanan tekliflerin Rotenberg kardeşlerle bağlantılı şirketler olduğu kaydedildi.

ZORLA TOPRAKLARINI SATTIRDILAR

İşgalci Rusya, sözde "Akyar (Sivastopol) Parlamentosunun Ukrayna da dahil olmak üzere dost olmayan devletlerle bağlantılı kişilerin mülklerine el konulmasına izin vermesinin" ardından bu gelişmeler yaşandı. Açık artırma için toprak sahiplerine karşı davalar açıldı ve topraklarını satmaya zorlandılar.

Rotenberg kardeşlerin el koyduğu mülkler arasında Ukraynalı siyasetçi ve girişimci Andriy Sençenko'ya ait eski arazi de bulunuyor. 2023 yazında ayrıca bir açık artırmada 105 milyon RUB (yaklaşık 1,1 milyon ABD doları) karşılığında tamamlanmamış bir otel satın aldılar. Otel, Ukraynalı iş adamı Oleksiy Plias'a aitti.

Ukraynalı iş adamlarının arsalarına ek olarak, Rotenberg’ler piyasada bulunan diğer arsaları da satın aldı.