İşgalcilerden genç Kırım Tatarına 7 yıl hapis cezası!

Kırım’daki sözde mahkeme 21 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’i 7 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2023 09:47
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da Kremlin kontrolündeki kukla mahkeme, işgalcilerce düzmece bir dava çerçevesinde alıkonulan 21 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’i 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Akmescit kentinde faaliyet gösteren sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi "yargıcı" Oksana Kraçevskaya, güya “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlanan 21 yaşındaki Kırım Tatarı Appaz Kurtamet’i suçlu bularak hakkında yasa dışı bir şekilde 7 yıl hapis cezası kararı aldı. 

“RUS İŞGALCİLER VE YARDAKÇILARI MUTLAKA CEZALANDIRILACAK”

İşgalci mahkemenin aldığı kararı değerlendiren Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, “Kırım’ımızı, topraklarımızı ele geçiren, Kırım Tatar halkını anavatanını terk etmeye zorlayan, Ukrayna devletini ve ulusunu yok etmeye çalışan Rus barbarlar, 21 yaşındaki Kırım Tatarı, Ukrayna vatandaşı Appaz Kurtamet’i ‘terörizm sponsorluğu yapma’ suçlaması çerçevesinde 7 yıl hapis cezasına mahkum etti. Appaz Kurtamet aleyhindeki suçlamaları tahrif eden Rusya Federasyonu'nun ceza organlarındaki tüm pislikler; ‘soruşturma görevlileri’, ‘yargıçlar’ (özellikle Oksana Kraçevskaya) ve diğerleri mutlaka cezalandırılacaktır. Rus işgalcilere ve onların yardakçılarına karşı intikam alma zamanı çok yakında gelecek" ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARI SÜRÜYOR

Kırım Tatarı Appaz Kurtamet 23 Temmuz 2022’de işgal altındaki Kırım ile Herson bölgesi arasındaki idari sınırda bulunan Çongar kontrol noktasında işgalcilerce alıkonuldu. Daha sonra günlerce genç Kırım Tatarı hakkında hiçbir haber alınamadı.

Appaz Kurtamet kaybolduktan 2 hafta sonra babasına, oğlunun tutukevinde alıkonulduğu bildirildi ve oğlunun kaçırılması ile ilgili “yaygara koparmaması” istendi. Daha sonra Appaz Kurtamet’in işgalci güçler tarafından Kırım’da alıkonulduğu ortaya çıktı. Kırım’daki sözde Appaz Kurtamet kaçırıldıktan 3 ay sonra Ekim ayında hakkında tutuklama kararı almıştı.

Kırım Tatar aktivist Elmaz Kırımlı,  Appaz Kurtamet Kırım Taburunda görev yapan arkadaşına 500 grivna verdiği için işgalcilerce “terörizm sponsorluğu yapmakla” suçlandığını aktarmıştı.