İşgalcilerden bir Kırım Tatarının evine daha baskın

Rus işgali altındaki Kırım'da, Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 11:07
https://www.qha.com.tr/

Rus işgal güçleri bu sabah, Kırım’ın Bahçesaray kentinde yaşayan Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Asan Abduramanov’un kardeşinin evine baskın düzenledi.

Kırım Gayesi sivil örgütü tarafından yapılan açıklamada, işgalcilerin Asan Abduramanov’un kardeşinin evinde arama yaptığını ve eve kimsenin girmesine izin vermediği aktarıldı.

Açıklamada, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Asan Abduramanov’un ise uzun zaman önce Kırım’dan ayrıldığı belirtildi.

KIRIM TATARI EDEM MURTAZAYEV ALIKONULDU

İşgalciler, 6 Mart 2023 akşam saatlerinde Kırım'ın Sudak şehrinde yaşayan 37 yaşındaki Kırım Tatarı Edem Murtazayev'in evine baskın düzenlemişti. Aramadan sonra Murtazayev'in, eşiyle birlikte bir araca bindirilerek bilinmeyen bir yöne götürüldüğü aktarılmıştı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Edem Murtazayev’in, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları Akmescit (Simferopol) yakınlarındaki "demiryolu hattının kullanılamaz hale getirilmesi suçlmasıyla" alıkonulduğunu açıkladı. Evdeki güvenlik kameralarının görüntüleri incelendikten ve Murtazayev’in demiryolunda düzenlenen patlama sırasında evde olduğu tespit edildikten sonra işgalciler, Kırım Tatarını serbest bırakmıştı.