İşgalciler, Kırım Köprüsü’nü insansız deniz araçlarından korumak için bariyer oluşturdu

İşgalciler, yasa dışı inşa ettikleri Kırım Köprüsü’nü (Kerç Köprüsü) Ukrayna’nın insansız deniz araçlarından korumak için sabotaj önleyici bariyerle çevreledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 17:27
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Kırım’ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı inşa ettiği Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamalar nedeniyle işgalci yönetim, köprüyü korumak için önlem alıyor. İşgalciler tarafından köprüyü korumak için yanlarına yerleştirilmiş mavnalar, uzaydan görüntülendi.

Rusya, yasa dışı inşa ettiği Kırım Köprüsü'nü insansız deniz araçları saldırılardan korumak için köprünün güney kısmına mavnalar yerleştirdi. İşgalcilerin planına göre, söz konusu mavnaların bariyer rolü oynaması öngörülüyor. Planet.com hizmetinden alınan uydu görüntülerinde, köprünün güneyine yerleştirilen mavnalar açık bir şekilde görüntülendi.

RUSYA, KÖPRÜNÜN KORUNMASI İÇİN BARİYERLERLE ÖNLEM ALDI

İşgalci Rusya, 17 Temmuz’da Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamanın, Ukrayna tarafından insansız hava araçlarıyla düzenlendiğini iddia etmişti. Rus propaganda medyasının önemli kanallarından Mash, 31 Temmuz 2023 tarihinde, kurulan yapıların tüm uzunluğu boyunca köprüyü saldırılardan koruyacağını yazmıştı. Kremlin merkezli Rus propaganda basını önlemler için, "Bu tür bariyerler, Ukrayna'nın son zamanlarda giderek daha fazla kullandığı su üstü ve su altı insansız araçlarına karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştır" açıklamasını yapmıştı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA: KÖPRÜNÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ!

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde 17 Temmuz 2023 tarihinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çöktü. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov yaptığı açıklamada, köprüde “olağanüstü bir durumun” yaşandığını duyurdu ve bu nedenle köprünün trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Kerç sakinleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, saat 03.20 civarında iki ayrı patlama sesinin duyulduğunu belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü görüldü. Rus haber ajanslarında, köprüde meydana gelen patlama sonucunda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.