İşgalciler, Kırım Köprüsü'nde önlemler alıyor

İşgalci Rusya, yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa ettiği Kırım Köprüsü’nü saldırılardan korumak için köprüye yansıtıcılar yerleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 15:10
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusunun elinde olan silahların menzilinin artması işgalci Rusya’yı huzursuz ediyor. İşgalciler, yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa ettiği Kırım Köprüsü’nü Ukrayna saldırılarından korumak için değişik önlemler alıyor. Kırım’da faaliyet gösteren Ateş gizli direniş hareketi, işgalcilerin köprüye köşe yansıtıcıları yerleştirdiğini bildirdi.

Ateş gizli direniş hareketinden bugün yapılan açıklamada, “Tatbikat bahanesiyle köprü trafiğe kapatıldı. Moskova’dan gelen uzmanlar köprüde gri boya ile boyanmış köşe yansıtıcıları kurdu. Ruslar köprülerini Storm Shadow füzelerinden korumaya çalışıyor.” denildi.

KÖŞE YANSITICI NEDİR?

Köşe yansıtıcılar, özellikle, çok küçük etken yansıtma yüzeyine sahip nesnelerden kuvvetli bir radar yansıması elde etmek için kullanılır. Bir köşe yansıtıcı birbirlerine 90 derecelik açı ile yerleştirilmiş, elektriksel iletkenliğe sahip iki veya üç adet yüzeyden meydana gelir. Gelen elektromanyetik dalgalar art arda birkaç yansımaya uğrayarak geldikleri yöne yansıtılır. Böylece küçük bir yansıtma yüzeyine sahip bir nesneden çok kuvvetli bir yansıma elde edilir.

KERÇ KÖPRÜSÜNDE PATLAMA

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim 2022'de sabah saatlerinde yangın çıktı. Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerlerini taşıyan tren yanmaya başladı.

FSB: KERÇ KÖPRÜSÜ PATLAMASININ ARKASINDA UKRAYNA VAR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), bu sabah yaptığı açıklamada, Kerç Köprüsü’ndeki patlamanın arkasında Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün olduğunu ileri sürdü.

ZELENSKIY: KÖPRÜYÜ BİZ PATLATMADIK

Kanada televizyon kanalı CTV’ye röportaj veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kerç Köprüsü’nde meydana gelen patlamanın arkasında Ukrayna’nın olduğu iddialarını reddetti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Biz kesinlikle böyle bir şey planlamadık. Ukrayna istihbaratının böyle bir faaliyeti yok. Rusya’da askerler ve istihbarat arasında ciddi bir sürtüşme var. Rusya’da birçok iktidar paydaşı vardır. Bu büyük bir sistem. Sovyetler Birliği’nde bu KGB eliyle yapılıyordu. Bugün Rusya’da iktidarın, devamlı olarak güçlülerin kavgasını veren farklı kolları var” dedi.