İşgalciler, Kırım’daki çiftçileri yağmalamaya başladı!

Rus işgal güçleri, Kırım’da yerel halkın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına el koyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 16:35
https://www.qha.com.tr/

KırımSOS insan hakları örgütü, Rus işgal güçlerinin Kırım’da yerli halkın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına el koymaya başladığını bildirdi. İnsan hakları örgütünden yapılan açıklamada, işgalcilerin yarımadanın farklı yerleşim yerlerindeki çiftçilerin çiftlik hayvanlarına büyük ölçüde el koyduğu aktarıldı.

KrımSOS Uzmanı Yengeniy Yaroşenko, “Kırım’da çiftçilerin hayvanlarına el konulduğuna dair bilgiler teyit edildi. Kırım’ın farklı bölgelerinde bu tür vakalar görüldü. İşgalci yönetime bağlı kurumlar, çiftliklere denetleme bahanesiyle baskın düzenleyerek çiftçileri çiftlik hayvanlarına tahlil yaptırmaya zorluyor. Daha sonra hayvanların hasta olduğunu iddia ederek onlara el koyuyorlar. İşgalciler hem hayvanlara el koyuyor hem de çiftçileri tahlil ve hayvanların sevk edilmesi için ödeme yapmaya da zorluyorlar.” açıklamasını yaptı.

Daha önce Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’daki işgalci yönetimin, yerli halkın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına el koymaya başladığını duyurmuştu.