İşgalciler Kırım'da seferberlik için listeleri kontrol ediyor

Rus işgali altındaki Kırım'da işgalci yönetimin, seferberliğe alınmayan kişilerin tespiti için listeleri kontrol ettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 16:29
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'da geniş çaplı işgali devam ediyor. Son 24 saat içinde işgalci Rus güçleri, 31 roket ve 12 hava saldırısı düzenledi ve 70'ten fazla uçaksavar atışı yaptı. Çernigiv, Sumı, Kıyiv, Donetsk, Zaporijjya ve Herson şehirlerinde sivil altyapı zarar gördü.

İŞGALCİ RUS ORDUSUNDAN KIRIM'DA SEFERBERLİK ÇALIŞMALARI!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus işgali altındaki Kırım'da seferberlik tedbirlerinin devam ettiğini duyurdu. Açıklanan raporda, işgalci Rus yönetiminin askere alma merkezlerinde, 2023'te seferberliğe çağrılacak kişilerin listelerini kontrol etmeye başladığı bildirildi.

Daha önce işgalci Rus ordusunun, Kırım'da, ocak ayı içinde askere alınacak olanların listelerini derlediği açıklanmıştı.

İşgalci Rusya, Ukrayna'da devam eden işgal girişimi ve saldırıları çerçevesinde Eylül 2022 itibarıyla seferberlik faaliyetlerine başlamıştı. Rus güçleri, bu kapsamda 300 bin kişinin silah altına alınmasını amaçlıyordu.