İşgalciler Kırım'da çocuklar için askerî eğitim tesisi inşa ediyor

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Yarımada'da yaşayan çocukları askerîleştirmeye devam ediyor. İşgalcilerin çocuklara askerî meslek eğitimi vermek için Akmescit’te özel bir tesis inşa edeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 14:20
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, çocuklara askerî meslek eğitimi vermek amacıyla Akmescit’te (Simferopol) bir askeri spor tesisi inşa etmeyi planlıyor.

55 DÖNÜMLÜK ASKERΠALAN OLUŞTURULACAK

Rus propaganda haber ajansı RİA’nın gündeme getirdiği habere göre, Kremlin kontrolündeki sözde Kırım Sınır Muhafızları Birliği Başkanı Aleksandr Dyaçenko, Akmescit’te (Simferopol) çocuklara yönelik bir askerî spor tesisi inşa edeceklerini duyurdu. Dyaçenko, işgalci yönetimin tesis için 55 dönümlük arsa tahsis ettiğini belirterek nisan ayı sonuna kadar arsada atış poligonu, tırmanma duvarı, silah araştırma alanları, engelli parkurlar ve çeşitli simülatörlerin yer alacağı bir bölüm kurulacağını kaydetti.

İlk Askeri Eğitim programı kapsamında Kırım’da askerlik öncesi gençlerle ciddi çalışmalar yürütüleceğini belirten Dyaçenko, “İlgili program kapsamında, okullara ve diğer eğitim kurumlarına bu tesiste eğitim uygulamaları yapmalarında yardım etmeye kararlıyız.” dedi.