İşgalciler Kırım’da 100 bin ağacı yok etti!

İşgalci Rus yönetimi, Kırım’da “Tavrida” karayolu inşaatı sırasında on binlerce ağaç ve çalıyı kesti.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 15:26
https://www.qha.com.tr/

Rusya, Kırım’ı işgal ettikten sonra Yarımada'nın çevresine çok büyük zarar verdi. Kırım’ın Rus işgal yönetimi “Tavrida” karayolu inşaatı sırasında 100 binden fazla ağaç ve çalıyı yok etti.

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan çevre uzmanı Yevgen Hlobıstov, Rusya’nın, 2020 yılında kullanıma açılan “Tavrida” karayolu inşaatı esnasında Kırım’ın çevresine büyük zarar verdiğini ifade etti.

Yol inşaatı sırasında bitki örtüsünün büyük çapta tahrip edildiğine dikkat çeken uzman, “Karayolunun her iki tarafında 200 metre uzaklığındaki alanda çok sayıda ağaç yok edildi. Bu ağaçlar karayolu için hiçbir engel teşkil etmiyordu. Bu sözde güvenlik şerididir. Elbette ağaç örtüsü açısından başka kayıpları da oldu ama en büyük zarar ağaçların kesilmesiydi. 100 binden fazla ağaç ve aynı sayıda çalı yok edildi.” dedi.

Bununla birlikte uzman Tavrida, otoyolunun millî park olan alanlardan geçtiğine dikkat çekerek, işgal yetkililerin bunun için ilgili alanların statüsünü hızlı bir şekilde değiştirerek yol inşaatına izin verdiğini belirtti.

Bilindiği üzere Kremlin yönetimi, “Tavrida” karayolunu Kırım’ı daha hızlı ve daha kolay bir şekilde askerileştirmek için inşa etti.