İşgalci Rusya Kırım'daki asker sayısını azaltıyor!

Ukrayna ordusunun başarılı operasyonları sonrasında Rusya, Kırım'daki bazı üslerdeki asker sayısını azaltıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 21:31
https://www.qha.com.tr/

Rusya 2014 yılında uluslararası hukuku ihlâl ederek Kırım'ı işgal etti. Yarımada'yı yalnızca askerî amaçlarla kullanan Rusya, Ukrayna ordusunun bölgeye gerçekleştirdiği başarı operasyonlar sonrasında bazı üslerdeki asker sayısını azaltma kararı aldı.

KIRIM'DA RUS ASKERÎ PERSONEL SAYISI AZALIYOR

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, geçen hafta Akyar'daki (Sivastopol) Kamışova Korfezi'nde kapsamlı bir gözlem gerçekleştirdi. Askerî tesislere yönelik olarak bir istihbarat raporu yayımlayan grup, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin başarılı operasyoları akabinde bölgede yer alan Rus askerî eğitim merkezindeki personel sayısında azalma olduğu tespitinde bulundu.

Petrol depolama tesisinin yakınında bulunan Kasta-2E2 radar istasyonunun alçaktan uçan Ukrayna füzelerini tespit etmek için kullanıldığı bilgisine yer verilen raporda ayrıca, "Düşman filosuna ve hava savunma sistemlerine yönelik bir dizi başarılı saldırının ardından işgalciler korku içindeydi ve eğitim merkezindeki eğitimi askıya aldılar." denildi.