İşgalci Rus ordusu, lojistik sorunları yaşıyor!

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, Kerç ve Çongar köprülerine yapılan saldırıların işgalcilerin maddi ve teknik desteğini sekteye uğrattığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 19:09
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, 31 Temmuz 2023 tarihinde Ukrayna merkezli basın kuruluşu 24 TV’ye verdiği demeçte, işgalci Rus ordusunun Kırım’daki son durumunu değerlendirdi.

İŞGALCİ RUS ORDUSU, LOJİSTİK SORUNU YAŞIYOR

Nataliya Gumenyuk, Ukrayna ordusunun Kerç ve Çongar köprülerine yaptığı başarılı saldırıların ardından işgalci Rus ordusunun Kırım üzerinden gelen sevkiyatta sorunlar yaşamaya başladığını bildirdi. Sözcü Gumenyuk, işgalcilerin bu nedenle feribot kullanmak zorunda kaldığını aktardı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDEKİ LOJİSTİK ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KESİNTİYE UĞRADI

Nataliya Gumenyuk, Kerç Köprüsü'ne yapılan saldırının ardından yarımadadaki lojistiğin önemli ölçüde kesintiye uğradığını dile getirdi. Gumenyuk, “Bu nedenle Kerç Köprüsü'ne paralel olarak bir feribot seferleri yapılıyor ve askeri kargo taşıyan büyük amfibi gemiler çalışıyor” açıklamasını yaptı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA: KÖPRÜNÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ!

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde 17 Temmuz 2023 tarihinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çöktü. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov yaptığı açıklamada, köprüde “olağanüstü bir durumun” yaşandığını duyurdu ve bu nedenle köprünün trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Kerç sakinleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, saat 03.20 civarında iki ayrı patlama sesinin duyulduğunu belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü görüldü. Rus haber ajanslarında, köprüde meydana gelen patlama sonucunda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

#Kırım Köprüsü'nde patlama!https://t.co/i8SzJiDV0s pic.twitter.com/vq0nGyqx3o

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 17, 2023